13 Aralık 2013 Cuma

Suriyeli Mülteciler


     Suriye'de iç karışıklıklarının çıktığı günden bu güne kadar geçen sürede Türkiye'ye 600.000'in üzerinde Suriyeli vatandaş sığınmış. Tabiki sığınacak, mazluma kucak açmak devlet politikamız. Zamanında Saddam'dan kaçan kürt vatandaşlara da kapılarımızı açmıştık. Kucak açalım da her seferinde mülteciler tarafından sırtımızdan vurulmak?
     Geçtiğimiz aylarda Hatay halkı ile yaşanan olayları biliyorsunuz. Ben yeni yöntemden bahsetmek istiyorum.
     Efendim bu arkadaşlar artık lüks araçlar kiralayıp Suriye'ye kaçırıyorlar. 1-2 değil 180'den fazla araç Suriye'ye kaçırılmış. Suriye sınırımız delik deşik olmuş, giren çıkan belli değil. Son yaşanan olayda ise araç sahibi Suriye'ye gidip kendi aracını 16.000$ karşılığında geri alıyor. Buradan da anlaşıldığı üzere yetkililerimiz bu konu ile ilgilenmiyor.
     Sizce tüm bu yaşananlar sonrasında Suriye politikamız, Suriye sınırımızdaki güvenlik ya da sığınmacılar ile ilgili daha dikkatli olundu mu? Hayır...
     İşte bu da belgesi; 

     Bu belge; "mültecilerin Hatay'da yaptıkları taşkınlıklar yetmiyor, bunu tüm Türkiye'ye yayalım" diyor. Belgede de yazdığı üzere Samsun, Sinop, Zonguldak, Manisa, Karabük, Adıyaman, Elazığ, Giresun, Ordu, Trabzon ve Artvin illerinde mültecilere serbest ikamet izni verilmiş ve hayatlarını idame ettirene kadar yardım edilmesi istenmiştir. İlerleyen zamanlarda çalışma hakkı da tanınacak ve illerin kalkınmasına katkıda bulunacaklarmış. Bu 11 ilin seçilme nedeni, bu illerde güvenlik ve asayiş konusunda sorun olmamasıymış.
     Bu gerekçe ile bu illerin seçilme mantığı da "yav bu illerdeki kolluk kuvvetleri boyuna yatıyor, bir de maaş alıyor" olmalı... Komik!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder