4 Aralık 2013 Çarşamba

Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi


      1 Aralık itibariyle SGK özel hastanelerde biyometrik kimlik doğrulama sistemini başlattı. Özel hastanede muayene olmak isteyen vatandaş parmak izini, avuç izini sisteme tanıtıp öyle muayene olacak. Vermek istemezse sağlık hizmetinden yararlanamayacak ki bu da anayasaya aykırıdır. Kaldı ki kamu hastanelerinde böyle bir zorunluluk getirilmemiştir. Affedersiniz özel hastanelere giden vatandaşlar daha mı sahtekar oluyorlar? Hem bu kayıtların güvenliği ise meçhul. Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı’nın ödül almış UYAP sistemine giren kimliği belirsiz kişiler, Kocaeli İnfaz Savcılığı’nda 5 yıllık hapis cezası bulunan Oktay D.’nin infazını sistemden silmişlerdi.    

     Madem devlet bu ülkenin vatandaşlarına güvenmiyor. Sağlık alanına üst düzeyde güvenlik hizmeti getiriyor. O zaman vatandaşın iradesini de korumalı.
     Her seçimde: "Oylar çöpe mi gidiyor? Fazla oy mu kullanılıyor?" soruları sorulurken. Hele son zamanda Suriyeli vatandaşların oy kullanması için vatandaşlık verildiği iddiaları gündemdeyken oy güvenliği de sağlanmalı. Öyle değil mi?
     Sandık sahtekarlığı, hastane sahtekarlığından daha önemlidir. "Fişleme olmaz mı?" sorusu aklınıza gelebilir ama ben bu konuda "yeter ki oy güvenliği sağlansın varsın fişlesinler" diyorum. Birçok kişi de böyle düşünüyordur. Şimdiye kadar hangi seçimin güvenilirliğine inandık?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder