2 Aralık 2013 Pazartesi

Gülen'i bitirme

     2004 yılındadaki MGK kararı ortaya çıktı. Toplantıda “Türkiye'deki Nurculuk Faaliyetleri ve Fethullah Gülen” konusu gündeme gelmiş, yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerine karşı bir eylem planı hazırlanması kararı verilmiştir.


     25 Ağustos 2004 tarihli MGK kararının altında, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Dışişleri Bakanı olan Abdullah Gül’ün yanı sıra, beş ayrı bakanın imzası var. Aynı belgeye, MGK üyesi Aytaç Yalman, Özden Örnek, İbrahim Fırtına, M. Şener Eruygur da imza koymuş.
     Hükümet yetkilileri her ne kadar "bununla ilgili herhangi bir eylem yapılmamıştır" diye açıklama yapsa da bu karar doğrultusunda 15 ayrı karar alınmış ve ilgililere dağıtılmış. Buna ilişkin 2 belge daha ortaya çıktı...




     
     Belgelerdeki konu kısmına dikkatinizi çekmek isterim. "İrtacai Faaliyetlere Karşı Yürütülecek Mücadele Stratejisine Ek Eylem Planı"... 
     Ergenekon soruşturmasında "ıslak imza" tartışmalarına konu olan Albay Dursun Çiçek'in imzasının bulunduğu Mart 2006 tarihli belgenin başlığı neydi? "İrticayla Mücadele Eylem Planı", bu belgede imzası bulunan Dursun Çiçek, 5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
     Bu belgeler doğrultusunda ortaya iki seçenek çıkıyor;
  • Birinci seçenek; 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Albay Dursun Çiçek hakkında verdiği karar yok hükmündedir. 
  • İkinci seçenek ise; o dönemde irtica ile mücadele eylem planı belgelerine dayanarak Ergenekon davalarını yürüten savcıların 2004 MGK kararı altında imzası bulunanları davaya dahil etmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder